Fredag
Publicerat den

Nu går livet i 180 ni!
Det är riktigt svårt att få ihop vardagen med endast 24 timmar till förfogande, varför är inte dygnet typ 30? Då skulle jag vara en glad själ. Uppsatsen tuffar vidare o likaså allt annat. Det är väldigt intensiva veckor som väntar nu innan jul, o när detta är över så ska det firas så jävla mycket så in inte anar! Jag har en förkylning över mig som verkligen har mig i sitt grepp. Den släpper inte det minsta o har hållt i sig ordentligt senaste dagarna. Ingefärste o jag är det som hänger nu!:)
 
Imorgon ska jag hem o fira min fina lilla kissekatt. Ska bli mysigt med god mat och vin, ska försöka släppa allt med uppsats o jobb i helgen. På måndag är det nya friska tag som gäller !
 
Trevlig helg kompisar! :)
 
Idag tog jag en lugn o skön frukost. Precis vad min sönderstressade mage behövde tror jag.
 
 
 



Even miracles take a little time.
Publicerat den

Vad trött jag blir på mig själv! Jag är ingen person som i vanliga fall stressar. Jag brukar kunna ta det lugnt och göra en sak i taget. Det är lite min strategi och det är även det som gör att alla mina bollar i luften håller sig där. Men denna uppsats äter upp mig inifrån! Jag har senaste veckorna fått jätte jobbiga smärtor i bröstet, min hy är katastrof och jag kan inte ens gå promenader längre på kvällarna utan att oroa ihjäl mig. De senaste dagarna har jag struntat i de för jag har mått så dåligt när jag kommer tillbaka. Tänk er gå 1 mil och de det enda jag kan tänka på är uppsats uppsat uppsats, såååå mycket ångest!
 
Idag satt jag i skolan 8.00-19.30. Imorgon väntar ytterligare en sådan dag. Men det kommer vara värt det intalar jag mig för klarar jag detta så klarar jag ALLT! Nu har jag tagit ett skönt bad, ska se lite PH o sen SOVA! Sömn är det som tar mig igenom detta. Vi hörs kompisar!:)
 
 



Mockingjay
Publicerat den

Men hallå vart tog denna vecka vägen ? Kändes som att det  nyss var måndag och jag satt här o skrev mitt inlägg. 
Meen det har varit en så rolig vecka så. Jobb,skola vänner och familj har varvats. Jag har hunnit umgås med mamma och pappa, puss på vovven och se på bio med vänner.
 
Igår kom de alla hit och jag önskade jag hade kunnat dela på mig så jag kunde få umgås så mycket så möjligt med de alla. Men efter en stressig morgon så åt jag lite mat med päronen o en vän för att sedan bege oss mot stan. hem igen o mysa med tacos o tjejsnack innan vi såg Mockingjay och i helvete vad bra den är!  Nu ska man ju bara orka vänta på att nästa ska komma ut, sjukt frustrerande. 
 
Idag har jag hunnit med lite pill och plock här hemma, snart kommer en vän hit o fikar och ikväll tror jag det blir god mat o film med en annan vän. Ja ni hör ju går inte direkt någon nöd på mig inte. 
 
Hoppas ni har en trevlig helg kompisar! :)
 
 
 



Monday you suck
Publicerat den

Jag tror jag har någon form av kontrollerad ADHD eller liknande. När jag är uttråkad eller rastlös så kan jag bli så ledsen. Jag är en väldigt livsglad och positiv person överlag men när dessa infall kommer så faller hela min värld ihop känns det som. Måndag idag, förkyld, kallt grått och trist ute gör att mitt humör går i botten. På det så går det otroligt segt med uppsatsen och hela mitt liv känns som på hold fram tills januari.
 
Det här är den värsta känslan jag vet, för jag vet i själva verket att jag har det så bra. Jag har fin familj, vänner och ett bra liv. Jag är snart färdig med en lång utbildning som jag aldrig trodde jag skulle klara och dessutom har jag det bra ställt. Därför kan jag inte förstå dessa dippar. 
 
Just nu vill jag bara iväg, någonstans där det inte känns bekvämt o lätt. Jag behöver utmaning, behöver miljöombyte och det tillåter inte livet just nu riktigt därför är det bara ta tag i sig själv o få denna skitdag överstökad. För vilket tur att det är en ny dag imorgon som jag kan göra till fantastisk! 
 
Pusshej!
 
 



Be as snow, cold but beautiful.
Publicerat den

Fick något infall förut och började storstäda här hemma. Dammsög, torka golv och dammtorka allting, sortera kläderna och gjorde fint. Kan ju säga att jag ligger i soffan med väldigt gott samvete just nu!
Igår hade jag en vän hemifrån på besök här och så firade vi en annan vän här i norrköping. Blev kalas och mys men innan det bjöd jag på lite plockmat medans vi pratade bort timmar. Var inte alls sugen på utgång och idag vaknade jag mer förkyld än igår, tråkigt men kvällen var trots det trevlig. Nu tror jag att jag får ta en eller ett par lite lugnade helger framöver. Är helt slut känner jag. 
 
Testade förresten cider förut vilket inte alls funkat för mig innan operationen. Men efter ca 2 st var jag lagom full och magen hade inte gjort några protester. Dock tyckte jag vissa smaka på tok för sött så tror nog jag håller mig till vin ändå. 
 
I veckan är det jobb och plugg som gäller. Hoppas kunna hitta mer information till min uppsats och komma igång ordentligt. Är ju inte så lång tid kvar trots allt!
Ha en fin söndag kompisar!:)
 
 



You can't hurry love.
Publicerat den

Vad jag älskar fredagar! Finns ju inget som slår fredagskänslan. När man vet att man har en hel helg framför sig. Idag var jag dessutom ledig. Tanken var att jag skulle hinna plugga en massa, men eftersom jag är i fas unnade jag mig en sjukt lång sovmorgon. Kaffe med en fin vän  först och så jag saknat att sitta och prata bort timmar med henne. Sedan  blev det en lunch på stan med ytterligare en fin vän. Vi strosa i butiker och pratade om livet. SÅ jävla fint! 
 
Nu ska jag strax iväg o köpa thaimat med syrran och mysa framför idol. Ja men ni hör ju kan ju inte få en bättre fredag! Imorgon kommer min fina vän hemifrån hit och så ska vi iväg o fira en annan raring. Kommer nog bli en fin kväll det, det känner jag på mig:) 
Ha en trevlig kväll kompisar! 
 
 



Att tala är silver men att tiga är guld.
Publicerat den

Det är många av er som är nyfikna om mer kring min operation och det är väl klart jag ska skriva mer om den. Men sanningen är att det mesta går bra trots att det gått så kort tid. Det är mer mitt eget huvud som spökar med mig. Det svåra är egentligen inte att äta eller promenera det är mer sådant som görs av bara farten. Vissa dagar kan jag vara helt inne i något o matrutienerna rubbas men oftast försöker jag hålla mig till o äta när kroppen säger till, vilket faktsikt är ofta. 
 
Det som stör mig mest är att jag fortfarande är inne i bantningsträsket. Jag kollar hur mycket jag bör gå ned i vikt, jag räknar kalorier, jämför med andra osv. För även om jag inte skulle göra ett skvatt av det så skulle jag ju fortfarande gå ner i vikt, så jag kan inte för allt i världen förstå hur min hjärna fungerar.
 
Dessutom har jag blivit helt sifferblind. Vågen har jag inte fastnat så mycket vid men min spegelbild visar inte alls det som alla andra ser. Alla jag träffar och möter påpekar dagligen hur mycket jag gått o frågar glatt. Jag själv känner mig mer ofta lika stor som innan op trots att jag vet att det snart är 30 kg skillnad och det är enbart på TVÅ månader.
 
Jag är ju medveten om att jag kommer nå mitt mål och säkert betydligt mycket snabbare än vad jag tror ändå envisas hjärnan med att tro att det inte är någon skillnad! Innan jag opererade mig kunde jag inte förstå när folk berättade om dessa tankar, nu har jag svårt att förstå hur man kan se sådant jag inte ser.
 
En annan sak jag i allmänhet stör mig på är alla som är opererade. Folk verkar tro att vi är robotar en kirurg gått in i  och att vi alla ser likadana ut. Så är det absolut inte och varenda jävel som genomgått eller genomgår detta gör det på SITT VIS! Sådant jag har problem med har andra inte ens hört talas om och så mycket som jag orkar äta orkar inte vissa som varit opererade i tio år. Ändå tar sig folk friheten och komenterar och påpekar sådant de absolut inte har att göra med. Sjukt frustrerande!
 
 
Nu ska jag äta, vi hörs kompisar! :)
 
 
 



Come'n take a ride with me.
Publicerat den

Hallå kompisar!
Vilken tisdag det blev! Gick upp ganska sent, så jävla skönt med sovmorgon! Skulle offra mycket för att få sova ut om dagarna. Blev lite plugg innan min lilla bästis kom och plocka upp mig. Vi styrde kosan mot Åtvidaberg och dess skogar. Blev en mysig liten fika med en saknad vän innan vi åkte hemåt igen. Fikan var helt klart toppen på dagen men något annat som är svårslaget är att åka bil med en nära vän. Jag älskar att åka bil med vissa människor. Man hamnar i så djupa diskussioner och man kan verkligen prata om allt och inget. Får ta en roadtrip för det är ju faktsikt väldigt mysigt! 
 
Nu sitter jag med examensarbete och kämpar, det går inte fort men framåt går det. Börjar bli lite smått stressad även om jag inte bör vara det. Men det går inte o släppa tanken att det ska in om 4 veckor. 
Nu har jag svirat om till myskläder och ska jag vänta in PH.
 
VI hörs kompisar! :)
 
 



Working 9-5
Publicerat den

Sitter i skolan och försöker vara lite produktiv, går tyvärr inte så bra. Hade mitt andra handledarmöte idag vilket gick jättebra. Snart ska jag iväg till förskolan och göra ytterligare två intervjuer. Så det rullar på med uppsatsen nu vilket känns bra. Sitter i matsalen i bomull, där jag hängt mycket de senaste 3,5 åren. Tanken slog mig imorse att jag aldrig mer kommer behöva uppdatera mitt liukort och då kom klumpen i magen. Det är så sjukt att samtidigt som jag längtar efter 7-16 livet och att alla rutiner kommer på plats så får jag sådan otrolig ångest över att lämna studentlivet. Det är en så stor del av mig, vem jag är, hur jag är och allting däritill. Jag har ju vetat att det är inte är lång tid kvar och nu är en sån period då arbetslivet bara ger mig ångest. Men det lär väl ge med sig det också. 
 
Imorgon ska jag ut till vischan och hälsa på en kompis, det ser jag fram emot! :)
Vi hörs vänner:)
 



Farsdag
Publicerat den

Vilken myshelg jag haft. Har varit så krasslig hela veckan så när helgen kom så var sova det enda jag hade i åtanke! I fredags somnade jag halv nio framför idol. Tror det är rekord för mig en fredag, helt galet!
 
I lördags åkte jag hem till mina päron och myste, vi åt god mat och satt uppe halva natten och prata massor. Det är så speciellt med mina föräldrar för de är mer som mina två bästa vänner som jag måste få prata av mig med än två föräldrar. Idag så var det ju farsdag så blev lite fika och mys innan jag och syster styrde kosan mot norrköping. Nu håller jag på och förbereder lite inför mitt handledningsmöte imorgon samt mina två intervjuer. Uppsatsen har tagit lite fart och det börjar hända grejer nu, kul! 
 
Nu ska jag fortsätta här, vi hörs kompisar! :)
 
 
 



You're never fully dressed without a smile darling.
Publicerat den

Har varit en galet lång dag. Jag stängde på jobbet och imorgon är det upp tidigt igen. Oj så jag kommit ur jobbrutinerna, tur att jag gillar mitt jobb så mycket så att energin håller ändå.  Tog ett långt bad när jag kom hem. Var så himla trött och frusen men känner mig faktiskt väldigt mycket piggare nu. Håller på o gör pannkisar som jag tänkt ha som matlåda i ett par dagar då det är mycket med skola och jobb nu. Lätt, smidigt och fruktansvärt gott!
 
I helgen nådde jag dessutom en milstolpe med vikten, fin känsla! 
Nu ska jag återgå till uppsatsen innan PH börjar. 
Hadeeee kompisar!
 
 
 



Halloween 2014
Publicerat den

Ännu en söndag glider sakta förbi. Har spenderat en del tid med min uppsats nu på eftermiddagen. Jobbar mycket i veckan och anar att jag lär vara ganska slut när jag kommer hem. Helt sjukt att det nu är igång och jag om sex veckor ska leverera ett examensarbete till min handledare. Vet att jag tjatar om det men kan inte riktigt greppa det att jag snart är klar!
 
Till något annat så var det ju halloweenhelg och med tillhörande festligheter. Måste medge att jag inte alls var pepp på att gå ut igår och hade gärna bara legat kvar under täcket hela kvällen. Men det blev en trevlig kväll trots allt och  nu är det över för iår.  SKÖÖÖÖÖNT säger tanten! :) 
 
Resten av kvällen ska jag plocka lite här hemma och få lite rent så jag slipper det i veckan. Imorgon har jag möte med jobbet och sedan lite plugg förhoppningsvis! 
 
Vi hörs kompisar! :)
 
 
 



Min gastric bypass resa såhär långt.
Publicerat den

På tisdag är det två månader sen jag opererade mig och 25 kg har försvunnit. Det är helt galet när man sätter det i sådant perspektiv ändå tycks inte min hjärna följa med då jag fortfarande ser samma person i spegeln.
Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om min resa såhär långt. Har ju inte varit alltför genereös med informationen kring allting. För det mesta beror det ju på att allt går så himla bra. Jag kan inte säga att jag aldrig mår dåligt men de riktigt få gångerna jag mår dåligt är helt klart mitt egna fel.
 
Jag dumpar nästintill aldrig, och gör jag det så mår jag illa i 10-30 minuter o sen är det över. Det jag dumpar på är sällan mat utan mer att jag ätit för fort eller att jag ätit för mycket. Tycks fortfarande inte fatta att varje liten tugga spelar roll för lilla magen.
 
Jag tål som sagt allting, sött,salt, fett,magert osv. Allt går ned hos mig vilket är nästan lite synd kan jag tycka. Blir ju att man stoppar i sig både det ena och det andra.  Men mina smaklökar har helt klart förändrats. Saker som kaffe, broccoli och äggröra var det bästa jag visste förut och nu kan jag inte ens stå ut med lukten av det. Kokta ägg går ned men så fort det luktar stekt ägg eller likande vänder det sig i magen på mig likadant med broccoli.
Godisråtta som jag är sitter det fortfarande i men absolut inte chokolad och kola som förut utan gärna surisar men  klarar dock enbart av ett par få st annars börjar jag må dåligt. 
 
Vissa dagar äter jag som ett djur känns det som, dock lite men ofta andra dagar kan jag inte ens tänka tanken på mat o mår jättedåligt bara jag vet att jag ska stå o göra mat. Å andra sidan är det ju inget annorlunda än andra vanliga människor. Man har helt enkelt bra och dåliga dagar. 
 
Till kroppen då. Att det ständigt försvinner cm är ju något jag är MEDVETEN om dock är det inget jag kan se, vilket är frustrerande. Trodde aldrig att hjärnan skulle spela mig sådant spratt. Kläder sitter lösare och hela jag är betydligt mycket lösare än förr.  Förr så var jag stenhård och trodde jag hade massor muskler. Men efter att ha kollat det hos dietisen så visar det sig att jag inte alls förlorat mycket muskler men kan ändå inte förstå hur jag kan vara så slapp. Det jag jobbar på nu är att få huden att hänga med men även bygga lite muskler. Jag är otroligt svag i rygg och mage vilket är dåligt med tanke på mitt arbete med ständiga lyft. Därför ligger lite extra krut på det.
 
Just nu går jag mest promenader, runt milen blir det varje eller varanan dag. Försöker även ta mig ner till gymmet men är lättare sagt än gjort.  Som tur är kan man ju göra mycket hemma, så armhävningar, squats, rygglyft osv går ju och göra på vardagsrumsgolvet som tur är. Men hoppas fortsättningsvis kunna komma igång mer ordentligt med träninen på gymmet. 
 
Just nu känns allt helt fantastiskt med min operation och jag ångrar det inte en sekund. Många gånger glömmer jag bort att jag är opererad och trots att det gått så sjukt lite tid sen jag gjorde det så känns vissa saker så självklara redan. 
Mina före och efter bilder har jag själv lite svårt att smälta så här kommer en lite mer påklädd tills jag samlat mod o visa de lite mer avklädda.
 
Den första bilden är tagen några dagar innan operationen och den andra häromdagen, soms agt 25 kg skillnad och jag kan helt ärligt inte se den skillnaden. Lite skrämmande är det allt.